Utrecht Wisselspoor
agenda

Fotowedstrijd 2022

Update

De stembussen zijn gesloten, de jury heeft besloten en de 26 beste foto’s van de Wisselspoor Fotowedstrijd 2022 zijn bekend. Deze foto’s vormen samen een expositie in de loods van de Ping Pong Club. Op woensdag 12 oktober wordt de expositie officieel geopend voor genodigden en vanaf 13 oktober zijn de foto’s voor iedereen te bekijken tijdens openingstijden van de Ping Pong Club.

 

Informatie fotowedstrijd:

Deze Wisselspoor Fotowedstrijd vindt jaarlijks plaats met een wisselend thema. We nodigen ieder hobby- en professioneel fotograaf uit om deel te nemen en een mooie plaat te schieten in het gebied van Wisselspoor! Na de thema’s stoer stukkie in 2020 en beweging in 2021 is het thema van dit jaar Kleur op Wisselspoor. De felle kleuren rondom de Ping Pong Club, de eindeloze tinten groen in de omgeving of de verschillende kleuren van het spoor.. Waar ga jij voor? Het thema is vrij te interpreteren, dus ga los!

Hoe werkt het
Van 15 juli t/m 11 september 2022 kan je jouw favoriete kleurrijke foto(’s) inzenden. Na de deadline krijgt zowel het publiek als onze vakkundige jury een week de tijd om op hun favoriete foto te stemmen (van 14 t/m 21 september). Beide stemmen tellen mee voor 50%. De 25 ingezonden foto’s met de meeste stemmen vormen samen een expositie in de Ping Pong Club!

 

 

Opening expositie en prijsuitreiking
Zit je bij de top 25 fotografen, dan nodigen we je natuurlijk van harte uit om bij de opening van de expositie aanwezig te zijn op woensdag 12 oktober! Op basis van het thema én de link met Wisselspoor bepaalt de jury tijdens de opening de drie winnende foto’s.
Dit zijn de prijzen:

Eerste prijs: €250
Tweede prijs: €125
Derde prijs: €75

Leuk detail! Nadat de foto’s vier weken zijn tentoongesteld in de Ping Pong Club, mag je je canvas ophalen. Dus kan je jouw kleurrijke plaat in je eigen huis ophangen!

Belangrijk om te weten
Als deelnemer mag je maximaal 3 foto’s inzenden. De inzending bestaat uit beeldmateriaal in jpeg of jpg en is in hoge resolutie. De foto is staand of liggend en niet van vierkant formaat. Bij iedere inzending lever je een begeleidend schrijven aan van maximaal 40 woorden.
Lees hier het reglement voor meer informatie.

Deel je foto op Instagram
Wil je extra kans maken om geëxposeerd te worden én te winnen? Deel dan jouw foto op je eigen Instagram. Vergeet ons niet te taggen: @wisselspoor

Zoekvenster sluiten