Utrecht Wisselspoor
agenda

Workshop cider #1

Leer alles wat je moet weten om thuis je eigen appelcider te maken! In deze workshop leer je de beginselen van het cidermaken. Na afloop ben je bekend met alle stappen van het proces en kan je die thuis zelfstandig uitvoeren – van appel tot cider. De nadruk ligt op de praktijk, die we waar nodig aanvullen met theorie. Na deze workshop is het slechts een kwestie van appels plukken en beginnen.
<br>
De workshop begint om 12.15 uur en duurt tot ongeveer 16.15uur. Wij zorgen voor koffie/thee en natuurlijk gaan we ciders proeven! Naast een leerzame dag zal je een flesje zelfgemaakte cider (in wording) mee naar huis kunnen nemen! Nadat je bent aangemeld krijg je een mail met details over de locatie, een overzicht van het cidermaakprocédé en een lijst met benodigdheden om thuis aan de slag te gaan.

Op de dag zelf hoef je niets mee te nemen. Als je wil, kun je appels meebrengen die we voor je kunnen persen, zodat je met een batch zelfgeperst sap naar huis gaat. Geef in dat geval wel van tevoren aan hoeveel kilo appels je meeneemt, en zorg zelf voor een vergistingsfles of container om het sap in mee terug te nemen.
<br>
Kosten voor deze workshop zijn €45,- p.p.
<br>
De workshop kan ook op locatie verzorgd worden bij een minimum van 8 personen.
De workshop wordt gegeven door Mark van der Veek, importeur van ambachtelijke ciders en cidermaker van Mister Tree ciders. Hij heeft in Engeland diverse cidermaak cursussen gedaan en deelt deze kennis graag om te zorgen dat Nederland ook hooked raakt aan cider. Natuurlijk gemaakt met Hollandse appeltjes.
De locatie heeft voldoende gratis parkeergelegenheid en is goed met OV te bereiken.
Zoekvenster sluiten