Utrecht Wisselspoor
nieuws

Creatief verzamelpand Concordia

Stichting DePlaatsmaker organiseert ruimte voor kunst en creativiteit in de stad en beheert twee locaties in Wisselspoor. Waaronder het gebouw op Concordiastraat 68, herkenbaar aan de gele pilaren. Hier zijn in 2005, na een grootschalige verbouwing, meer dan 63 werkruimtes gerealiseerd voor makers en ondernemers uit de creatieve industrie.

In dit verzamelpand vind je nu een bijzondere mix van zelfstandige professionals die zich bezighouden met advertising, nieuwe media en experience design, maar ook beeldend kunstenaars, creatieve therapeuten en ambachtslieden. Door deze combinatie van gebruikers kunnen er onderling allerlei samenwerkingsverbanden ontstaan. Daardoor is Concordia voor velen een fijne en inspirerende plek om te werken.

deplaatsmaker.nl
  • DePlaatsmaker

Zo ook voor fotograaf Mariska Kerpel: “In Concordia ervaar ik de vrijheid en ruimte die ik nodig heb om fulltime mijn vak als fotograaf te kunnen beoefenen”. Mariska werkt doorgaans voor opdrachtgevers als de Volkskrant, de Bijenkorf, Lois jeans en marie-stella-maris en richt zich daarnaast ook op eigen foto-series en reportages die zij maakt tijdens haar reizen naar Marokko, Kaap Verdië en Sri Lanka. “Een plek als deze, met veel andere creatieve makers, motiveert enorm. We helpen elkaar naar een hoger niveau tillen en niet onbelangrijk dat is óók erg gezellig.”

Ook vind je hier Elephant Ears, de post-productie geluidsstudio van Mike van Creij en Lars van Leeuwen. Met een goed gevoel voor detail en een groot netwerk in de wereld van muziek én techniek, zetten zij hun expertise in om beeld en geluid op de juiste manier met elkaar te verbinden. Zij werkten o.a. aan reclames en korte films voor VPRO, BNN/VARA, HEMA, Chocomel en Prorail. “Het grote voordeel van Concordia is de mogelijkheid om samen te werken met anderen, maar het is ook nog eens heel goed bereikbaar met het OV en de auto. Wel zo fijn voor onze klanten!”

Zoekvenster sluiten