Utrecht Wisselspoor
nieuws

Eerste bouwfase Wisselspoor van start!

Bij dit eerste deel van het project worden 122 woningen, ca. 1.950 m2 aan commerciële bedrijfsruimte en horeca en een parkeergarage voor 174 plaatsen gerealiseerd.

Wisselspoor is een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling waarbij het voormalig bedrijventerrein van NS in de Spoorzone aan de 2e Daalsedijk, wordt getransformeerd tot een fijn, stedelijk milieu met behoud van industrieel erfgoed. Zo blijven de oude hallen en delen van wissels en sporen behouden. Een stadswijk met een gevarieerde mix aan woningen en voorzieningen in een bijzonder ontspannen sfeer. Het is er autoluw en je vindt er fijne stedelijke parkjes, hofjes en pleintjes waar je elkaar kan ontmoeten. Wanneer de woningen gereed zijn, staan er direct 5 elektrische deelauto’s en 5 elektrische deelfietsen klaar van We Drive Solar voor de nieuwe bewoners.

Ontwerpteam Wisselspoor bestaat uit een samenwerking van Synchroon, Skonk, Delva Landscape Architects, Studioninedots, De Wijde Blik, totaal 10 architecten en diverse adviseurs.

Zoekvenster sluiten