Utrecht Wisselspoor
nieuws

Pop-up pocket park

Het is officieel lente! En in deze tijden van corona is er hard doorgewerkt. Inmiddels is er door de plaatsing van een aantal bomen en het toekomstig straatmeubilair het eerste pop-up pocket park gerealiseerd!

Wisselspoor krijgt verschillende openbaar toegankelijke groene plekken. Naast een langgerekt park, een bijzonder spoorplantsoen komen er verschillende kleinschalige tuinen ofwel “pocket-parks” met ieder een eigen karakter. Deze pocket-parks komen bij de cultuurhistorisch waardevolle gebouwen, in dit geval bij de HTMU-loods. De realisatie van dit eerste pocket park geeft dus meteen een doorkijk naar de groene nieuwe stadswijk die hier in ontwikkeling is. Tegelijkertijd biedt het nu al een “achtertuin” voor de bewoners van de Daalsebuurt.

En de andere parken?

Aan de 2e Daalsedijk staan Hotspot1 en de Onderdelenloods. Deze prachtige panden, die nu verstopt liggen achter groen en hekken, tonen zich straks opnieuw aan de stad. Door elk bestaand pand en één nieuw gebouw een eigen Pocket-park te geven worden het blikvangers aan de dijk. De bestaande bomen vormen samen met de panden een fijne plek om elkaar te ontmoeten. In de “pocket-parks” aan de 2e Daalsedijk worden op den duur ook speelplekken ingericht. Bestaande bomen op het terrein worden zo veel mogelijk behouden. Dit geldt in het bijzonder voor de bomen aan de 2e Daalsedijk en pocketparks die onderdeel uitmaken van een historische route zoals ook benoemd in het bomenbeleid Utrecht.

Zoekvenster sluiten