Utrecht Wisselspoor
nieuws

The Missing Link

Gevestigd in de voormalige treinloods UCo, werkt The Missing Link vanuit het verleden aan een duurzame toekomst. Inmiddels begeeft The Missing Link zich al 20 jaar als adviesbureau op het snijvlak van erfgoed en ruimte.

Met als missie deze werelden, die vaak ver van elkaar afstaan, te verbinden en erfgoed en identiteit in te zetten voor duurzame ruimtelijke ontwikkelingen.

Ze koppelen het verhaal van de plek aan de culturele, economische en sociaal-maatschappelijke ambities. Denk hierbij aan oude landschappen, monumenten, archeologie, maar ook aan verhalen, mythen en sagen, personen en tradities.

 

https://the-missinglink.nl/
  • The Missing Link

Met een beproefde methode en storytelling zetten ze de kracht van de lokale identiteit samen met stakeholders in voor gebiedsontwikkeling, beleidsontwikkeling, citymarketing en placemaking.

Thessa Fonds van The Missing Link ziet het als uitdaging om mensen bewust te maken van de gelaagdheid en rijke historie van plekken en daar iets mee te doen. ‘Je maakt het collectieve geheugen zichtbaar, wat helpt om je aan te passen aan de toekomst en de bijkomende uitdagingen. Natuurlijk zijn we met z’n allen gericht op die toekomst. Daarom combineer ik graag het verhaal van de plek met de agenda van de plek. Dat levert plekken op die ‘kloppen’, waar mensen zich thuis voelen’.

Zoekvenster sluiten