Utrecht Wisselspoor
nieuws

Het eerste wormenhotel van Utrecht

Hergebruik je gft-afval!

Voor de buurt realiseren we een wormenhotel (WoRM). Dit is een plek waar je je gft-afval kan recyclen tot compost door speciale wormen. Dit zorgt voor minder restafval en minder broeikasgassen. In andere steden zijn al eerder met succes wormenhotels opgestart. We willen hiermee op lokaal niveau hergebruik stimuleren.

Waarom een wormenhotel?
Door groen afval te composteren met de hulp van compostwormen helpen we de balans in de bodem te herstellen. Gebruik van vermicompost om het bodemleven te vergroten en bodemstructuur te verbeteren helpt water vast te houden in de bodem. Ook maakt het planten sterker en is het goed voor de biodiversiteit! Een wormenhotel is compleet natuurlijk en duurzaam en wordt volledig gedragen door biologische systemen om groen afval te recyclen. Met deze WoRM willen we de buurt helpen lokaal afval te verminderen. En de buurtbewoners kunnen de compost nadien ook weer zelf gebruiken voor thuis!

 

www.compostier.nl
  • Compostier

Meedoen? Meld je aan!
Wil je meer recyclen en aan het einde van het jaar je eigen compost gebruiken in de tuin of voor je planten? Je kan je aanmelden via info@wisselspoor.nl. We organiseren samen met Compostier een bijeenkomst om alle deelnemers te informeren hoe het gebruik van het wormenhotel in zijn werking gaat. Zodra de datum bekend is nemen we contact met je op.

De WoRM is geplaatst langs het pad richting de Ping Pong Club op 15 juli en is een ontwerp van Le Compostier

Zoekvenster sluiten